joi, 16 mai 2019

VITAL WOMAN

Suprasolicitarea si stresul cotidian al existentei noastre declanseaza de multe ori o stare de tensiune permanenta, indispozitie, diminuarea vitalitatii, a dorintei si activitatii sexuale. In acceptiunea dr. Christiane Northrup aceste simptome rezulta din lipsa unei "aport energo-informational complet", necesar pentru realizarea armoniei dintre trup si suflet. "Aportul complet" este conditionat de interactiunea dintre "alimentatia fizica", "alimentatia energetica" si "alimentatia spirituala".
Alimentatia energetica se defineste prin relatia mediu-om, precum si prin relatiile interumane (cu cercul de prieteni si cunostinte din viata noastra). Daca acest tip de alimentatie este dominat de influente negative, atunci si alimentatia spirituala va fi afectata. Alimentatia spirituala este asigurata de evenimentele culturale la care participam, de obiectivele pe care ni le fixam, precum si de viata sentimentala care se implineste prin relatiile sexuale.
Pentru remedierea carentelor energetice si spirituale se pot utiliza anumite plante ale caror efecte benefice la nivel fizic, mental si emotional au fost semnalate si de literatura stiintifica de specialitate. Acestea actioneaza la nivelul alimentatiei fizice, dar intervin si in restabilirea echilibrului dintre cele trei tipuri de alimentatii. Pe baza cunostintelor actuale din acest domeniu, au fost realizate diverse produse in a caror compozitie se regasesc extracte naturale care induc confortul fizico-psihic, stimuleaza echilibrul emotional, maresc performanta fizica si mentala, imbunatatesc activitatea sexuala atat la femei, cat si la barbati.

COMPONENTELE VEGETALE
 ale produsului natural pentru sanatate Vital Womande la Calivita au numeroase substante active care actioneaza la nivel molecular, biochimic si biofizic. Un rol deosebit revine fitosterolilor din compozitie.
 Astfel:
- Catuaba (Juniperus Brasiliensis) actioneaza favorabil asupra starii fizice a organismului si asupra activitatii sistemului nervos central.
- Damiana (Turnera Diffusa), prin continutul sau bogat in beta-sitosterina, intervine favorabil in prevenirea starilor depresive, asigura confort psihic, este usor afrodisiac si diuretic. Este util si in prevenirea starilor de oboseala cronica la ambele sexe.
- Sarsaparilla (Smilax Officinalis) are efect antiinflamatorantipireticantiseptic.
- Maca (Lepidium Meyenii) creste libidoul si poate avea efecte pozitive in caz de infertilitate.
- Suma (Pfaffia Paniculata) actioneaza benefic in organismul feminin prin cresterea energieicapacitatii de rezistentaapetitului sexual.
- Saw Palmetto (Palmierul pitic) ajuta la ameliorarea infectiilor urinare, ajuta la urinarea normala si scaderea simptomelor urologice; scade nivelul de dihidrotestosteron.
- Guarana (Paullinia cupana) este una din cele mai cunoscute plante din Brazilia si Uruguay. Guaranina este principala substanta biologic-activa din guarana. Datorita continutului crescut intr-o substanta similara cofeinei, guarana se mai numeste si "cola braziliana". Contine de 2-3 ori mai multa pseudo-cofeina decat continutul in cofeina al cafelei sau ceaiului, avand efecte fiziologice similare (datorita substantelor teina si teobromina), fara insa a prezenta efectele secundare ale cofeinei. Stimuleaza sistemul nervos central, scade obosealaintarzie somnulcreste rezistenta in activitati suprasolicitante, imbunatateste reflexele conditionate, creste ritmul metabolismului, scade senzatia de foame.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VITAL WOMAN

Suprasolicitarea si stresul cotidian  al existentei noastre declanseaza de multe ori o stare de tensiune permanenta, indispozitie, diminuar...